Agentin matkassa

Agentin matkassaSiiri Kilpiä on 45-vuotias Helsingissä asuva musiikkialan ammattilainen; agenttina, tapahtumatuottajana ja artistimanagerina toimiva priimusmoottori käyttää Europcarin autoja niin bändien kiertuetuotannoissa, omilla työmatkoillaan kuin vapaa-ajan tarpeisiin.

 

Työmaana livemusiikkibisnes
Kun työpöydällä on ympärivuotisesti kymmenen artistin ja bändin esiintymissopimukset, lukuisia tapahtumatuotantoja ja kiertueita Suomessa, Euroopassa ja Aasiassa, on selvä että agentin työpäivät ovat pitkiä ja hektisiä. Matkustamista on paljon ja koordinointikyvyn lisäksi tarvitaan aimo annos stressin- ja kaaoksensietokykyä. Näillä koordinaateilla myös jopa “kaamoksensietokykyä”. Kesälomat pitää ajoittaa tammikuulle, ja kesällä paiskitaan kiireisintä kautta scouttaamassa festari-ja kaupunkitapahtumia ympäri vehreän Suomenniemen. Paraikaa luupissa oleva vuotuinen Kiinan kiertueen tuotanto vaatii erityistä paneutumista ja päivät pitenevät helposti, vaikka kaamos tuntuisi niitä luontaisesti nyt lyhentävän. Mm. Club For Five-yhtyeen joulukiertue vaatiii kokonaisen tiimin suunnittelemaan ja toteuttamaan tuotannon osa-alueet ennenkuin show pääsee tien päälle kiertääkseen perinteisen noin 5500km rekiretkensä ennen joulunpyhien ansaittuja vapaita.

 


Logistiikkaa kantakaupungin mukulakivikaduilla
Olen valinnut asua Kruununhaassa, vartin kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta. Olisi hienoa sanoa että joukkoliikenteen käyttäminen pääkaupunkiseudulla on minulle eettinen valinta, mutta myönnän puoliavoimesti että oman auton omistaminen hirvittää. Talvikuukausina lumilinnoiksi muodostuvat kantakaupungin kadunvierustat ja viidakon lait parkkipaikkojen metsästyksessä, puhumattakaan kaikesta siitä nelipyöräisen huoltamisesta, jota en koskaan oikein oppinut. Pärjään pitkälle matkakortillani, vaikka sadattelen kuten muutkin stadilaiset kun kuolemaa uhmaten syöksyn alas metrotunneliin myöhästyäkseni metrosta – seuraaavahan menee vasta kuuden minuutin kuluttua?

 


Vastapainoa hektisyydelle ja sykkeelle
On erittäin vaikea irroittautua työn ja kaupunkielämän kiivaasta ja vaativasta rytmistä ja monen muun tavoin olen päätynyt hankkimaan piilopaikan itselleni kaupungin ulkopuolelta. Minulle tuo “mökki” toteutuu pienessä 1895-rakennetussa puutalossa Hangossa. Keittiön vanhan puuhellan ensimmäinen lämmittäminen Hankoon saapuessa tuntuu vähintään yhtä hyvältä kuin haravoinnin tai polttopuiden tekemisen jälkeinen sauna. Tavallisia ja hyvin perinteisiä nautintoja meille kaupunkilaisille, joita jokin luonnoton voima irroittaa noista entisaikojen askeettisemman arjen pienistä asioista. Niistä suloisimmista.

 

Luovat ratkaisut
On siis  haettava balanssia arjen ja vapaa-ajan välille. Se ei tapahdu itsestään, omalla kohdalla kuula rauhoittuu hartioiden välissä vasta ajan kanssa, ei käskemällä. Olen päätynyt käyttämään vuokra-autoa saadakseni tuon matkasiirtymän hyödynnettyä tähän “laskeutumiseen”. Vielä alkumatkasta virnistelen handsfreehin niitä viimeisiä to do-listan ruksaamattomia, mutta tuulimyllyt Hankoon saapuessa ovat symbolisesti hyvin kuvaava status –mieli rauhoittuu matkan taittuessa. Auton vuokraaminen on minulle merkittävä helpotus ja upgreidaa mukavasti arkea. Auton saan haettua helposti ja palautettua takaisin ilman otsaryppyjä vuosihuolloista, ajoneuvoveroista ja asukaspysäköintitunnuksista. Helppoa ja mukavaa. Autokuumeen aina välillä iskiessä huomaan ahnehtivani kyllä, olen salaa haaveillut mini-leasingistä. Ehkä ensi kesänä?


 

image-from-the-document-manager

Varauspalvelu 0200 12 154  (0,79 €/min + pvm/mpm) 

Uusi sovellus. Uudet ominaisuudet.

Lataa Europcar-sovellus iPhonelle, iPadille ja Androidille nyt!!

Lue lisää