Minkä tyyppinen ajoneuvo?

Kuinka valita sopivan kokoinen vuokra-auto?

Europcarin kattavaan autovalikoimaan sisältyy niin kaupungissa ajamiseen ja pysäköintiin ihanteellisesti sopivia pikkuautoja kuin katumaastureita, minibusseja ja erityistilaisuuksia varten vuokrattavia limusiineja sekä kaikkea tältä väliltä. Noudatamme vuokra-autojemme ryhmittelyssä alan luokittelua (ACRISS-koodit), jonka yksinkertaistamiseksi alla on annettu tietoja, jotka helpottavat täydellisen automallin valintaa seuraavaa matkaasi varten.
Löydä haluamasi vuokra-auto valitsemalla tarpeitasi vastaava vaihtoehto tyypin, merkin tai istumapaikkojen määrän mukaan.

Vuokraa pieni auto polttoainetehokkuuden vuoksi

Nämä mini- tai economy-autoiksi luokitellut ajoneuvot ovat yleensä pieniä, joten niissä on tilaa enintään neljälle tai viidelle matkustajalle ja tavaratilaa muutamalle vakiokokoiselle matkalaukulle. Joitakin Europcarin eniten vuokrattuja mini-autoja ovat Renault Twingo ja Fiat 500, ja economy-luokkaan kuuluvat Toyota Yaris, Citroen C3 ja Opel Corsa.

Jokin näistä pikkuautoista sopii sinulle parhaiten, jos matkustat yksin tai muutaman muun henkilön kanssa, jos tarvitset erinomaista polttoainetehokkuutta kaupunkialueella, jos et tunne oloasi mukavaksi suuremman auton ratissa tai jos haluat pysäköidä ahtaisiin paikkoihin.

Vuokraa neliovinen umpiauto, kun haluat enemmän mukavuutta

Neliovinen umpiauto tai compact-auto on aina neliovinen. Se tarjoaa hieman economy-autoa enemmän jalkatilaa ja tavaratilaa pienen perheen tarpeisiin. Suosittuja malleja ovat compact-mallit Peugeot 2008, Renault Captur ja Nissan Juke tai Citroen C5, Ford Kuga tai Volkswagen Tiguan.

Täysikokoisessa autossa on mukavasti tilaa viidelle henkilölle ja joillekin matkatavaroille, ja yleensä sen polttoaineenkulutus on vähäisempi suuremman moottorin ansiosta, etenkin jos ajat useita tunteja moottoriteillä. Kaikissa ilmastoiduissa autoissa on parempi mukavuustaso, joka sopii täydellisesti pidemmille matkoille kesäisin.

Vuokraa perheauto tai monikäyttöauto, kun matkustat pienessä ryhmässä

Perheautoissa on ylimääräistä tilaa matkustamossa ja tavaratilassa ja siten enemmän jalkatilaa. Takapenkin voi taittaa alas tavaratilan lisäämiseksi, jos tarvitset tilaa kahta useammalle matkalaukulle.

Nämä mallit määritellään täysikokoisiksi vuokra-autoiksi, ja ne soveltuvat lisätilan tarpeeseen erityisesti suuremmille seurueille ja isoille perheille. Ne takaavat kaikkien mukavuuden, kun kyydissä on esimerkiksi iäkkäitä matkustajia tai ylimääräisten matkatavaroiden kanssa retkeilemään tai hiihtämään matkustava pieni ryhmä. Europcarilta saatavia perheautoja ovat esimerkiksi Volkswagen Passat, Opel Insignia ja Ford Mondeo.

Eräs toinen perheautotyyppi on monikäyttöauto eli tila-auto. Se on yleensä iso viistoperäinen malli, jossa on tilaa kuudelle tai useammalle henkilölle. Nämä mallit ovat isompia ja käytännöllisempiä kuin tavanomaiset viistoperät. Tyypillisiä tila-automalleja ovat Citroen C4-picasso, Renault Grand Scenic ja Volkswagen Sharan.

Vuokraa katumaasturi

Kun tarvitset niin paljon tilaa kuin vain mahdollista, kannattaa vuokrata monikäyttöauto tai katumaasturi. Nämä vuokra-automallit soveltuvat erinomaisesti perheretkille, suuren ryhmän lomailuun tai seikkailuun maan halki, kun tarvitset mahdollisimman paljon säilytystilaa matkatavaroille ja varusteille.

Europcar tarjoaa suuren valikoiman katumaastureita, joita ovat esimerkiksi Volvo xc60, BMWx3, Mercedes GLC ja Citroen DS7. Vuokrattavista monikäyttöautoista suosittuja ovat Peugeot Traveller, Toyota Proace ja Mercedes Vito, jossa on tilaa yhdeksälle matkustajalle.