Kuinka valita sopivan kokoinen vuokra-auto?

Europcarin kattavaan autovalikoimaan sisältyy niin kaupungissa ajamiseen ja pysäköintiin ihanteellisesti sopivia pikkuautoja kuin katumaastureita ja minibusseja sekä kaikkea tältä väliltä. Noudatamme vuokra-autojemme ryhmittelyssä alan luokittelua (ACRISS-koodit), jonka yksinkertaistamiseksi alla on annettu tietoja, jotka helpottavat täydellisen automallin valintaa seuraavaa matkaasi varten.
Löydä haluamasi vuokra-auto valitsemalla tarpeitasi vastaava vaihtoehto tyypin, merkin tai istumapaikkojen määrän mukaan.

Vuokraa polttoainetehokas pieni auto

Nämä mini- tai economy-autoiksi luokitellut ajoneuvot ovat yleensä pieniä, joten niissä on tilaa enintään neljälle tai viidelle matkustajalle ja tavaratilaa muutamalle vakiokokoiselle matkalaukulle. Joitakin Europcarin eniten vuokrattuja mini-autoja ovat Renault Twingo ja Fiat 500, ja economy-luokkaan kuuluvat Toyota Yaris, Citroen C3 ja Opel Corsa.
Jokin näistä pikkuautoista sopii sinulle parhaiten, jos matkustat yksin tai muutaman muun henkilön kanssa, jos tarvitset erinomaista polttoainetehokkuutta kaupunkialueella, jos et tunne oloasi mukavaksi suuremman auton ratissa tai jos haluat pysäköidä ahtaisiin paikkoihin.

Vuokraa sedan, kun haluat enemmän mukavuutta

Sedanissa tai compact-luokan autossa on aina neljä ovea. Se tarjoaa sinulle hieman enemmän jalkatilaa ja säilytystilaa kuin economy-luokan auto ja sopii hyvin pienelle perheelle. Suosittuja malleja ovat Volkswagen Golf, Volkswagen Golf Variant ja Audi A3
Täysikokoiseen autoon mahtuu mukavasti viisi henkilöä matkatavaroineen ja sillä saa paremman polttoaineenkulutuksen isomman moottorin ansiosta, varsinkin jos ajetaan useita tunteja moottoriteillä. Saat päivityksen mukavuuteen, kun kaikki ajoneuvot on varustettu ilmastoinnilla, jokaa sopii kesän pidempiin matkoihin.

Vuokraa perhe- tai tila-auto matkustaessa pienen ryhmän kanssa

Perheautoissa on ylimääräistä tilaa matkustamossa ja tavaratilassa ja siten enemmän jalkatilaa. Takapenkin voi taittaa alas tavaratilan lisäämiseksi, jos tarvitset tilaa kahta useammalle matkalaukulle.
Nämä mallit määritellään täysikokoisiksi vuokra-autoiksi, ja ne soveltuvat lisätilan tarpeeseen erityisesti suuremmille seurueille ja isoille perheille. Ne takaavat kaikkien mukavuuden, kun kyydissä on esimerkiksi iäkkäitä matkustajia tai ylimääräisten matkatavaroiden kanssa retkeilemään tai hiihtämään matkustava pieni ryhmä. Europcarilta saatavia perheautoja ovat esimerkiksi Volkswagen Passat, Audi A4 ja Volkswagen Tiguan.
Eräs toinen perheautotyyppi on monikäyttöauto eli tila-auto. Se on yleensä iso viistoperäinen malli, jossa on tilaa kuudelle tai useammalle henkilölle. Nämä mallit ovat isompia ja käytännöllisempiä kuin tavanomaiset viistoperät. Tyypillisiä tila-automalleja ovat Volkswagen Touran, Volkswagen Caddy Maxi ja Opel Vivaro.

Vuokraa katumaasturi

Kun tarvitset niin paljon tilaa kuin vain mahdollista, kannattaa vuokrata tila-auto tai katumaasturi. Nämä vuokra-automallit soveltuvat erinomaisesti perheretkille, suuren ryhmän kanssa lomailuun tai seikkailuun maan halki, kun tarvitset mahdollisimman paljon säilytystilaa matkatavaroille ja varusteille.
Europcar tarjoaa suuren valikoiman katumaastureita, joita ovat esimerkiksi Audi Q5, Volkswagen Touareg, ja Toyota Land Cruiser. Vuokrattavista isoista tila-autoista suosittu on Volkswagen Caravelle, jossa on tilaa yhdeksälle matkustajalle.