Premium-noutopalvelun tietosuojakäytäntö (Portugali)

1. Kuka käsittelee henkilötietojasi?

EMobG Services Portugal, Unipessoal, Ldª, (tai ”EMobG”), jonka rekisteröity toimipaikka on osoitteessa Rua Poeta António Aleixo, Lote C, Loja C, Montenegro, 8005-173 FARO, on henkilötietojesi rekisterinpitäjä, kun kyse on henkilötiedoista, joita keräämme ja käsittelemme, jotta voimme tarjota sinulle Europcar Premium-noutopalvelun (jäljempänä ”palvelut”). Tässä käytännössä käytetyt termit ”EMobG” ja ”me” viittaavat EMobG Services Portugal, Unipessoal, Ldª:hen. EMobG Services Portugal, Unipessoal, Ldª, SA on sovellettavien henkilötietojen suojaamista koskevien säädösten mukainen rekisterinpitäjä. EMobG Services Portugal, Unipessoal, Ldª on Europcar Mobility Groupin jäsen. Termillä ”konserni” viitataan Europcar Mobility Group -konserniin. Kun ilmoitat henkilötietojasi meille tai kun keräämme henkilötietojasi, sitoudumme käyttämään niitä tämän käytännön mukaisesti.

2. Mitä henkilötietoja keräämme sinusta?

Liikkuvuusratkaisujen tarjoajana keräämme ja käsittelemme useisiin luokkiin kuuluvia henkilötietoja, jotta voimme tarjota palvelujamme sinulle.
 
Henkilötiedoilla tarkoitetaan tietoja, joista sinut voidaan tunnistaa suoraan tai epäsuorasti.
 
Palveluidemme yhteydessä keräämiämme henkilötietojen luokkia ovat esimerkiksi seuraavat luokat:
 
– Tunnistamistiedot: sukunimi, etunimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, postiosoite, syntymäaika, tilin tunniste ja henkilöllisyystodistus
– Ajokortti
– Ajoneuvovarauksesi tiedot

3. Mihin tarkoituksiin käsittelemme henkilötietojasi?

Keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi eri tarkoituksiin ja seuraavilla oikeusperusteilla:
 
Käsittelyn tarkoitus Käsittelyn oikeusperuste

Varauksen ja vuokrasopimuksen hallinnointi, erityisesti seuraavia tarkoituksia varten:

– henkilöllisyytesi tunnistaminen

– automaattiin toimitettujen auton avainten varmistaminen (kielivalinta, koodin tai varausvahvistusnumeron skannaaminen, auton valitseminen, avainten nouto)

– varauksesi ja vuokrasopimuksesi tietojen toimittaminen sinulle

– autoa noudettaessa ilmenevien mahdollisten ongelmatilanteiden tutkiminen

Nämä käsittelytoimet ovat välttämättömiä kanssamme tekemäsi vuokrasopimuksen toteuttamiseksi.
Yhteydenpito kanssasi, jotta voimme muistuttaa sinua siitä, kuinka asiakirjojesi vahvistusprosessi etenee Tämä käsittelytoimi on tarpeen meidän oikeutettua etuamme varten, jotta voimme varmistaa, että online-vahvistusprosessi etenee sujuvasti.
Henkilöllisyystodistuksesi tarkistaminen Tämä käsittely perustuu meidän oikeutettuun etuumme tunnistaa ja vahvistaa kuljettajien henkilöllisyys.

4. Keitä ovat henkilötietojesi vastaanottajat?

4.1 Vastaanottajaryhmät
 
Tarvittaessa henkilötietojasi voidaan välittää:
 
a. työntekijöillemme, valtuutetuille edustajillemme, muille konsernimme ja franchising-verkostomme yrityksille, edustajillemme ja välittäjillemme, joilla on valtuudet tarjota sinulle palveluitamme;
 
b. alihankkijoillemme, erityisesti ylläpito-, huolto- tai kehitystarkoituksiin IT-palveluntarjoajillemme, jotka auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme sinulle. Nämä voivat olla konsernimme yrityksiä tai ulkoisia palveluntarjoajia.
 
4.2 Kansainväliset siirrot
 
Jotta voimme tarjota palveluitamme sinulle, saatamme käyttää Euroopan unionin ulkopuolella (erityisesti Yhdysvalloissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Marokossa, Israelissa ja Turkissa) sijaitsevia palveluntarjoajia. Jos ajoneuvo on varattu ulkomaille, tiedonsiirrot suoritetaan kyseisessä maassa, jotta voimme tarjota sinulle liikkuvuusratkaisujamme.
 
Oletuksista riippuen jotkin vastaanottajat voivat sijaita maissa, joiden Euroopan komissio on tunnustanut tarjoavan riittävän tietosuojan tason, tai maissa, joiden Euroopan komissio ei ole tunnustanut tarjoavan tällaista tietosuojan tasoa. Olemme joka tapauksessa ottaneet käyttöön asianmukaiset suojaustoimenpiteet henkilötietojesi suojaamiseksi tietosuojasäännösten mukaisesti.

5. Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Henkilötietojasi säilytetään eri ajanjaksoina käsittelyn tarkoituksesta riippuen:
 
Käsittelyn tarkoitus Tietojen säilytysajat

Vauksen ja vuokrasopimuksen hallinnointi, erityisesti seuraavia tarkoituksia varten:

– henkilöllisyytesi tunnistaminen

– automaattiin toimitettujen auton avainten varmistaminen (kielivalinta, koodin tai varausvahvistusnumeron skannaaminen, auton valitseminen, avainten nouto)

– varauksesi ja vuokrasopimuksesi tietojen toimittaminen sinulle

– autoa noudettaessa ilmenevien mahdollisten ongelmatilanteiden tutkiminen

Viiden vuoden ajan varauksen päättymisestä.
Yhteydenpito kanssasi, jotta voimme muistuttaa sinua siitä, kuinka asiakirjojesi vahvistusprosessi etenee Kolmen vuoden ajan viimeisestä yhteydenpidosta.
Henkilöllisyystodistuksesi tarkistaminen Henkilöllisyystodistuksen kuvaa säilytetään kuuden kuukauden ajan sen keräämisestä ja tietoja sen vahvistamisesta henkilöllisyystodistuksen vanhenemispäivään saakka.

6. Mitä oikeuksia sinulla on henkilötietojesi käsittelyn suhteen?

Voimassa olevien määräysten sallimissa rajoissa ja ehtojen mukaisesti voit:

– saada pääsyn henkilötietoihisi ja saada lisätietoja henkilötietojesi käsittelyn luonteesta

– vaatia, että henkilötietosi oikaistaan, päivitetään tai poistetaan. Tietojen poistaminen on kuitenkin mahdollista vain, jos (i) tietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on käsitelty, (ii) peruutat suostumuksesi, eikä käsittelylle ole muuta oikeusperustetta, (iii) vastustat henkilötietojesi käsittelyä, eikä käsittelylle ole painavaa laillista perustetta, (iv) henkilötietojasi on käsitelty lainvastaisesti tai (v) henkilötiedot on poistettava, jotta noudatamme lakisääteisiä velvollisuuksiamme

– vastustaa henkilötietojesi käsittelyä oman tilanteesi perusteella

– vastustaa henkilötietojesi käsittelyä kaupallisten mahdollisuuksien etsimistä varten

vastaanottaa meille antamasi henkilötiedot tai pyytää meitä välittämään ne kolmannelle osapuolelle, kun henkilötietojasi (i) on käsitelty automatisoidusti ja (ii) se perustuu suostumukseesi tai meitä sitovan sopimuksen täytäntöönpanoon

- pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista, mikä tarkoittaa, että emme voi käyttää henkilötietojasi tiettyyn aikaan. Voit käyttää tätä oikeutta, kun:

a) kiistät henkilötietojesi oikeellisuuden niin pitkäksi aikaa, että voimme tarkistaa henkilötietojesi oikeellisuuden;

b) henkilötietojen käsittely on laitonta ja vastustat henkilötietojesi poistamista ja vaadit sen sijaan niiden käytön rajoittamista;

c) emme enää tarvitse henkilötietojasi, mutta niitä tarvitaan edelleen oikeusvaateiden laatimiseen, esittämiseen tai puolustamiseen;

d) vastustat käsittelyä erityisen tilanteesi perusteella ja me selvitämme, saavatko EMobG Services Portugal, Unipessoal, Ldª:n oikeutetut edut suuremman painoarvon kuin sinun oikeutetut etusi

– perua suostumuksesi, kun kyse on suostumukseesi perustuvasta käsittelystä

– tehdä valituksen valvontaviranomaiselle. Portugalissa valvontaviranomainen on Comissão Nacional de Protecção de Dados, jonka toimipaikka on Av. D. Carlos I, 134 - 1.º 1200-651 Lissabon ja jonka verkkosivuston osoite on https://www.cnpd.pt/.

7. Miten käytät oikeuksiasi?

Jos haluat lisätietoja tämän tietosuojakäytännön määräyksistä tai haluat ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme, voit myös kirjoittaa meille osoitteeseen

EMobG Services Portugal, Unipessoal, Rua Poeta António Aleixo, Lote C, Loja C, Montenegro, 8005-173 FARO tai lähettää meille sähköpostia osoitteeseen dpo@europcar.com

Jotta voit käyttää oikeuksiasi, sinun on todistettava henkilöllisyytesi ilmoittamalla selkeästi sukunimesi, etunimesi, kuljettajan henkilöllisyystodistus ja kaikki hyödylliset tiedot, joiden avulla voimme tunnistaa sinut (kuten viimeisimmän ajoneuvovuokraamosi paikka ja päivämäärä). Sinun on myös annettava meille sähköpostiosoite tai fyysinen osoite, johon haluat vastauksen lähetettävän.

8. Muutokset tähän tietosuojakäytäntöön

Tämä tietosuojakäytäntö päivitettiin viimeksi 2.8.2021.
 
 

Haetko autonvuokrauskumppania? Olemme tavoitettavissa puhelimella tai sähköpostilla: 040 3062 600 | myynti@europcar.fi

Uusi sovellus. Uudet ominaisuudet.

Lataa Europcar-sovellus iPhonelle, iPadille ja Androidille nyt!!

Lue lisää