Kysymyksiä ja vastauksia

Mitä hyötyä on lisävakuutuksesta?

Ellei Europcar pysty perimään vahingoista aiheutuneita kustannuksia vahinkoon syyllistyneeltä osapuolelta, vuokraaja / kuljettaja vastaa kaikista ajoneuvolle vuokrausaikana aiheutuneista vahingoista sekä ajoneuvon katoamisesta omavastuunylärajaan saakka vakuutusehtojen mukaisesti.

Vastuu voidaan kuitenkin pienentää maksamalla kiinteä vuorokausikohtainen lisämaksu. Tällaisen lisäturvan ostaneiden vuokraajien on kuitenkin syytä muistaa, että vahingon sattuessa tai ajoneuvon kadotessa heiltä peritään tietty omavastuuosuus. Joissakin maissa vuokraajan on mahdollista poistaa omavastuuosuus kokonaan maksamalla lisämaksu. Tämä ei kuitenkaan poista vuokraajan velvollisuutta ilmoittaa vahingosta Europcarille.

Voinko ottaa täysvakuutuksen, jolla omavastuuosuus poistuu?

Monissa maissa on mahdollista pienentää tai poistaa omavastuuosuus lisävakuutuksella. Kun teet varausta, henkilökuntamme auttaa mielellään ja kertoo vaihtoehdoista sekä hinnoista. Voit varata lisävakuutuksia myös online-varauspalvelussa.

Mitä tarkoittavat lyhenteet CDW, THW, LDW ja SLDW?

- Collision Damage Waiver = kolarivakuutus

- Theft Waiver = varkausvakuutus

- Loss Damage Waiver = yhdistetty kolari- ja varkausvakuutus

- SLDW = omavastuun poisto- tai -pienennysvakuutus (vaatii yleensä LDW:n)

Entä mitä tarkoittavat lyhenteet PAI ja SUPER PAI?

- Personal Accident Insurance = henkilövakuutus

- Super Personal Accident Insurance = superhenkilövakuutus

Voinko hyödyntää luottokorttiyhtiöni tarjoamaa vakuutusturvaa?

Kyllä voit, mutta tietyin ehdoin.

Jotkin luottokorttiyhtiöt tarjoavat käyttäjilleen tietyn tasoisen vakutuussuojan vuokra-auton vahingoittumisen tai katoamisen varalta. Europcar hyväksyy tällaiset luottokortit. Tällöin kuljettaja ei osta mitään lisävakuutuksia vaan vastaa itse kortin tarjoaman suojan puitteissa kaikista ajoneuvolle aiheutuneista vahingoista tai ajoneuvon katoamisesta.

Jos valitset luottokorttisi tarjoaman vakuutussuojan etkä osta mitään Europcarin tarjoamista vakuutuksista, Europcarin kolmansille osapuolille asettama korvausvelvollisuus ei myöskään ole voimassa.

Luottokorttien vakuutussuoja vaihtelee ja siihen liittyy yleensä rajoituksia, jotka koskevat erityisesti vuokra-ajan enimmäispituutta ja vakuutuksen piiriin kuuluvaa ajoneuvotyyppiä.

Kehotammekin sinua olemaan yhteydessä luottokortin myöntäneeseen tahoon ennen ajoneuvon vuokraamista ja esittämään / osoittamaan korttiin liittyvän vakuutussuojan Europcar-vuokraamossa. Europcarin vuokra-auton maksaminen luottokortilla edellyttää, että kortin haltija on henkilökohtaisesti paikalla allekirjoittamassa vuokrasopimuksen.

Haetko autonvuokrauskumppania? Olemme tavoitettavissa puhelimella tai sähköpostilla: 040 3062 600 | myynti@europcar.fi

Uusi sovellus. Uudet ominaisuudet.

Lataa Europcar-sovellus iPhonelle, iPadille ja Androidille nyt!!

Lue lisää