Kysymyksiä ja vastauksia

Mitä dokumentteja tarvitsen autoa noutaessani?

Sinun on autoa noutaessasi esitettävä omalla nimelläsi varustettu ajokortti, joka on myönnetty omassa asuinmaassasi. Joissakin maissa saatetaan edellyttää kansainvälistä ajokorttia, selvitä tämä etukäteen.

Lisäksi sinulla on oltava omalla nimelläsi varustettu, voimassa oleva luottokortti, johon tehdään varmennus. Joissakin maissa luxury-luokan auton vuokraaminen edellyttää toista, samalla henkilönimellä olevaa luottokorttia.

Näiden lisäksi saatetaan kysyä muuta henkilöllisyystodistusta, esimerkiksi passia.

Olen unohtanut ajokorttini, voinko silti saada auton vuokralle?

Et voi. Ajokortti on välttämätön autoa vuokrattaessa.

Ajokorttini varastettiin. Voinko silti saada auton vuokralle, jos minulla on poliisin todistus?

Tämä riippuu täysin maasta ja päätetään tapauskohtaisesti. Ole yhteydessä kyseisen maan toimipisteeseen, jotta saat varmasti oikeaa tietoa. Mikäli sinulla on väliaikainen ajokortti ja poliisin todistus varkaudesta, saat pääsääntöisesti auton vuokralle Suomessa.

Mistä tiedän, onko ajettavien kilometrien määrä rajoitettu?

Europcarilla on kahdentyyppisiä hintoja: vapailla tai rajoitetuilla kilometreillä. Vuokrasopimusta allekirjoittaessasi voit varmistaa virkailijalta, kumpi vaihtoehto on vuokrauksessasi kyseessä. Löydät vastauksen myös sopimuksesta.

- Vapaat kilometrit tarkoittaa, että voit ajaa niin paljon kuin haluat. Pyydämme kuitenkin huomioimaan, ettei yhden kuljettajan tulisi ajaa liian pitkää matkaa kerralla ilman asianmukaisia taukoja.

- Rajoitetut kilometrit tarkoittaa, että vuokraukseen sisältyy tietty määrä kilometrejä ja ylimeneviltä kilometreiltä peritään lisämaksu. Vuokrasopimuksesta näet, paljonko kilometrejä vuokraukseesi sisältyy ja paljonko ylikilometriveloitus on.

Mitä tarkoittaa luottokortille tehtävä ennakkovarmennus?

Ennakkovarmennus eli deposit tarkoittaa luottokortin varmentamista. Ennakkovarmennus on katevaraus, ei veloitus.

Kun noudat auton, luottokortiltasi varataan kokonaisvuokraa sekä omavastuuosuutta vastaava summa. Kun palautat auton tankattuna ja samassa kunnossa kuin se vuokralle otettaessa oli, veloitetaan luottokortiltasi vuokraveloitus ja loppuvaraus vapautuu takaisin luottokortillesi.

Mikäli olet maksanut vuokrasumman ennakkoon, tehdään luottokortillesi varmennus mahdollisen polttoaineen ja omavastuun varalta. Kun palautat auton tankattuna ja samassa kunnossa kuin se vuokralle otettaessa oli, ennakkovarmennus vapautuu takaisin luottokortillesi.

Saanko autoa noutaessani opastusta auton hallintalaitteisiin? Entä tiekartan?

Virkailijamme kertoo sinulle kaikki tarvittavat tiedot, kun noudat autoa. Hän käy läpi vuokrasopimuksen tiedot ja antaa tiekartan sekä mainitsee auton mahdollisista erikoisominaisuuksista.

Mikäli sinulla on kysymyksiä liittyen auton käyttöön, maakohtaisiin liikennesääntöihin tai matkareittiin, virkailijamme auttavat mielellään.

Onko minun tarkistettava auto ennen kuin lähden ajamaan?

Kyllä on. Jos havaitset jonkin vian tai vaurion (jota ei ole mainittu vuokrasopimuksessa noutohetkellä), ilmoita asiasta välittömästi Europcarin virkailijalle ja voitte tarkistaa tilanteen yhdessä.

Mikäli autoon tulee vuokrauksen aikana vaurioita tai jotakin vikaa, on asiasta mainittava viimeistään palautushetkellä.

Pitääkö minun ilmoittaa, jos joku muukin ajaa vuokra-autoa?

Kyllä pitää. Vakuutuksemme kattavat vain vuokrasopimukseen merkityt kuljettajat. Lisäkuljettajien on täytettävä samat ehdot kuin pääkuljettajankin (vähimmäis- / enimmäisikä ja ajokortti).

Lisäkuljettajista peritään lisämaksu, joka vaihtelee maakohtaisesti. Joissakin maissa alle 25-vuotiaiden kuljettajien on ostettava lisävakuutus.

Toimitatteko auton haluamaani paikkaan?

Kyllä. Auto toimitetaan haluamaasi paikkaan ja toimituspalvelusta veloitetaan Europcar-lisäpalveluhinnaston mukaisesti.

Haetko autonvuokrauskumppania? Olemme tavoitettavissa puhelimella tai sähköpostilla: 040 3062 600 | myynti@europcar.fi

Uusi sovellus. Uudet ominaisuudet.

Lataa Europcar-sovellus iPhonelle, iPadille ja Androidille nyt!!

Lue lisää