Kysymyksiä ja vastauksia

Mikä on ACRISS- / SIPP-koodi?

ACRISS-koodi (Assosiation of Car Rental Industry System Standards) on maailmanlaajuisesti käytetty yhtenäinen koodaus autoluokille. Sen on tarkoitus helpottaa ajoneuvon varaamista määrittelemällä auton tietyt faktat (esim. koko, ilmastointi, manuaalivaihteisto). Koodia kutsutaan myös SIPP-koodiksi (Standard Interline Passenger Procedure).

Mistä näen haluamani toimipisteen saatavilla olevat autot?

Kaikki kyseisen toimipisteen saatavilla olevat autot näkyvät varausvaiheessa 2 "Valitse ajoneuvo". Joissakin tapauksissa (esim. sesonkiajat) haluamasi ajoneuvo saattaa olla varattavissa "on request" eli erikoispyynnöstä. Näissä tapauksissa voit myös kääntyä Varauspalvelumme puoleen.

Yhteystietomme löydät täältä.

Voinko varausvaiheessa valita juuri tietyn automallin?

Voit varata tietyn autoluokan (esim. EBMN = economy-luokka), mutta et tiettyä automallia. Europcar vahvistaa ja takaa ainoastaan varatun autoluokan, ei mallia. Autoluokkien ja -mallien saatavuus vaihtelee toimipisteiden mukaan.

Vuokraako Europcar paketti- tai kuorma-autoja? Tarvitsenko erikoisajokorttia?

Europcar vuokraa hyötyajoneuvoja. Saatavuus vaihtelee maittain ja toimipisteittäin (kts. valikoima Ajoneuvot-kohdasta). Pakettiautoja saa ajaa normaalilla B-ajokortilla, kuorma-auton vuokraajalla tulee olla C-ajokortti ja kuljettajakortti. Alle 7,5T kokonaismassalla varustettua kuorma-autoa saa ajaa ilman kuljettajakorttia ei kaupallisessa ajossa (EU-maat).

Kuinka isoa kärryä voin vetää pakettiautolla?

Varmista auton vetokyky Varauspalvelustamme. Isojen kuormien vetämiseen suosittelemme maastoautoa paremman vetokyvyn ansiosta.

Onko pakettiautoissa kiinnityskoukut kuormaliinoille?

Kaikissa paketti- ja kuorma-autoissa on lattiassa koukut kuormaliinoille. Uusimmissa VW Craftereissa ja joissain VW Transportereissa on seinäkiskot, johon voi myös kiinnittää kuormansidontaliinat. VW Crafter Citylinerit ovat varustettu lattiakoukuilla ja seinäkiskoilla.

Mikäli vuokraat paketti- tai kuorma-auton ulkomailla, tarkista kuormaliinojen kiinnitys kyseisen maan toimipisteestä tai varauspalvelusta.

Haetko autonvuokrauskumppania? Olemme tavoitettavissa puhelimella tai sähköpostilla: 040 3062 600 | myynti@europcar.fi

Uusi sovellus. Uudet ominaisuudet.

Lataa Europcar-sovellus iPhonelle, iPadille ja Androidille nyt!!

Lue lisää